La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha avançat que l'Advocacia de l'Estat i la Fiscalia donaran a conèixer les qualificacions del cas sobre el cas 1-O "entorn del 2 de novembre". En una entrevista a Onda Cero, Calvo ha afirmat que qualsevol pronunciament que faci tant la fiscalia com l'Advocacia de l'Estat no suposaran cap canvi perquè serà el primer que facin. Des de l'independentisme s'ha apuntat que el gest que es demana al govern de Pedro Sanchez envers els presos polítics podria arribar amb l'escrit de l'Advocacia de l'Estat, en el sentit que no acusés per rebel·lió, com es preveu que faci la fiscalia.

Calvo ha insistit que desconeixia si l'acusació de l'Advocacia de l'Estat serà per rebel·lió o sedició. "Com que no hi ha hagut qualificacions provisionals no hi haurà cap canvi ni en una direcció ni en una altra", ha respost en ser preguntada per si es mantindran les acusacions de rebel·lió. La vicepresidenta ha assegurat que desconeix quin serà el sentit dels escrits. "Estan treballant, s'estan prenent el seu temps", ha assegurat.

A l'entrevista, la vicepresidenta Calvo s'ha referit a las declaraciones de Pedro Sánchez en las que se remitía a lo que sostenía el popular Federico Trillo hace 24 años sobre el delito de rebelión y sus condiciones. Calvo ha destacat que "per parlar de cop d'estat hem de parlar d'instruments de força vinculat a les armes, com deia Trillo", ha insistit.