Carme Forcadell i Dolors Bassa ja són a les presons Mas d'Enric del Catllar (Tarragonès) i Puig de les Basses de Figueres (Alt Empordà). L'expresidenta del Parlament i la consellera han fet avui el viatge d'Alcal -Meco a Brians II, en una conducció directa. Posteriorment han estat traslladades als centres penitenciaris on estaven ingressades abans de ser traslladades a Madrid pel judici al procés.

Carme Forcadell ha arribat a Mas d’Enric, cinc minuts abans de dos quarts de quatre de la tarda d’aquest dimecres. Forcadell ha arribat en un vehicle no logotipat dels Mossos d’Esquadra, encapsulat en una comitiva d’una desena de dotacions policials que l'han traslladat des de Brians II.

Forcadell ha estat conduïda inicialment al mòdul d’ingressos, on ha estat identificada mitjançant l’empremta dactilar. Durant les primeres hores, serà sotmesa a una revisió mèdica, podrà trucar a la seva família i anirà destinada al mòdul de dones, on ocuparà una cel·la individual. El conseller d’Exteriors, Alfred Bosch, preveu desplaçar-se a Mas d’Enric per reunir-se amb Forcadell aquest dimecres a la tarda.

Rebusa Carme Forcadell ACN

Rebuda a Carme Forcadell als accessos de la presó de Mas d'Enric. Foto: ACN

Una trentena de persones amb estelades i llaços grocs l’han rebut a un centenar de metres de l’accés, atès que els Mossos han establert un perímetre de seguretat. A més, les entitats sobiranistes han organitzat actes reivindicatius a les portes del centre per aquesta tarda.

Dolors Bassa, a Puig de les Basses

De la seva banda, Dolors Bassa ha arribat a les 15.47 de la tarda Puig de les Basses, després de més de set hores de trasllat des de la presó d'Alcalá-Meco. L'exconsellera, com Forcadell, ha estat traslladada amb un cotxe dels Mossos sense logotip, encapsulat per diversos vehicles de trànsit, i s'ha deixat veure somrient i saludant des de la finestra.

rebuda Dolors Bassa Puig de les Basses ACN

Concentrats a l'accés de la presó de Puig de les Basses. Foto: ACN

A l'exterior del centre penitenciari del Puig de les Basses, l'esperaven una vintena de persones que s'hi ha aplegat per donar-li suport. Entre ells, la seva germana, Montse Bassa, que ha celebrat el trasllat però ha recordat que no és cap "concessió". Per aquesta vespre hi ha organitzat un sopar.