El fins ara subdelegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto, serà qui substituirà Maria Eugènia Gay al capdavant de la delegació, segons ha avançat El Periódico i ha pogut confirmar Elnacional.cat. Així doncs, Prieto prendrà el relleu de Gay després que la socialista hagi acceptat presentar-se a les eleccions municipals de Barcelona com a número dos de la llista de Jaume Collboni. El nou delegat del govern espanyol a Catalunya és membre de l'executiva nacional del PSC i de la cúpula del grup dels socialistes a Barcelona.

Prieto va ser nomenat subdelegat del govern espanyol a Barcelona el juny de 2019 i va prendre possessió del càrrec l'1 de juliol. És llicenciat en Pedagogia per la Universitat de Barcelona amb diversos estudis de postgrau i d'extensió universitària a l'Institut de Formació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra i a l'ESADE, entre d'altres. Pel que fa a la seva trajectòria laboral, ​​ha treballat com a funcionari d'alt rang a la Direcció de Recursos Humans i ha desenvolupat diferents funcions a l'Àrea de Presidència. A banda, ha estat coordinador de Programes Intersectorials i Territori a l'Àrea del govern espanyol, coordinador de la Vicepresidència Primera, director d'Acció Local i Institucional de la Presidència i comissionat del president per a l'Acció Local i Institucional.

Maria Eugènia Gay, número dos del PSC a Barcelona

El nomenament de Prieto ha arribat després que Jaume Collboni fes públic el passat febrer que Maria Eugènia Gay serà la número 2 del PSC per a les eleccions municipals 2023 de Barcelona. La jurista per professió, i que havia estat degana de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB), va decidir fer el salt a la política el gener de l'any passat per rellevar Teresa Cunillera al capdavant de la delegació del govern espanyol i, poc més d'un any després, ha decidit sumar-se a la candidatura del PSC. Així, Gay farà tàndem amb Jaume Collboni per als pròxims comicis de maig.  

La fins ara delegada del govern espanyol a Catalunya va explicar que vol contribuir a la "nova etapa" que ha d'obrir una victòria electoral de Collboni a la capital catalana. La número 2 dels socialistes es va mostrar confiada d'aconseguir un Ajuntament "ambiciós" que es posicioni a favor de la prosperitat compartida, el creixement econòmic i la col·laboració publicoprivada. "Sense Trias no hi hauria Colau, i sense Colau no hi hauria Trias", va dir, carregant contra els altres candidats a l'alcaldia. També va subratllar la necessitat de donar un cop de timó per no seguir "sense rumb ni coherència", com, segons Gay, ha passat durant els últims 12 anys.