Carlos Iturgaiz, acabat de nomenar candidat del PP a les eleccions basques del 5 d'abril per la direcció general del partit, va fort. Iturgaiz ha marcat clarament distància del seu predecessor, el cessat Alfonso Alonso que era molt crític amb l'acostament del seu partit a Vox i ha defensat que cal "unir forces" amb el partit de Santiago Abascal, de qui ha dit que és "una persona meravellosa". Iturgaiz, en una entrevista amb Federico Jiménez Losantos a Es Radio, ha justificat aquesta col·laboració per fer front al "Gobierno fasciocomunista".

El flamant candidat del PP basc reconeix que hi ha diferències "en matèria autonòmica o europea" amb el partit d'extrema dreta, però entén que hi ha "plantejaments en els quals som molt a prop". Així ha celebrat que "s'està fent molt bé" la col·laboració a Andalusia, Madrid o Múrcia.

Vot útil

Posteriorment, en una altra entrevista en RNE, Iturgaiz ha sol·licitat el "vot útil" dels simpatitzants de Vox perquè "no tindrà representació a Euskadi" i ha apostat per portar la "suma" de PP i Ciutadans a la resta d'Espanya, perquè és "el que el país necessita".

Iturgaiz, aznarista declarat, ha titllat el govern de coalició PSOE-Unidas Podemos d'"enemic polític" que ve a "destruir el que hem construït durant segles". "Tenim un front que està fent molt mal a Espanya", ha subratllat.

Iturgaiz remunta aquesta situació al Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, "que va legalitzar el que havia il·legalitzat el PP", amb referència a Bildu, perquè volia "acabar amb la centredreta".