El president de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha reclamat al president del Govern, Pere Aragonès, que convoqui eleccions després de la decisió de Junts d'abandonar el Govern. "Demanem que a Catalunya passi el mateix que passa a qualsevol democràcia quan un govern es parteix de forma abrupta per la meitat. Ara és el moment del canvi", ha afirmat. En aquest sentit, el diputat del partit espanyolista ha reclamat "valentia" al cap de l'oposició i líder del PSC, Salvador Illa, i l'ha instat a demanar noves eleccions per "formar un bloc per fer un 'reset' a Catalunya".

🔴Junts surt del Govern, última hora: les reaccions

D'altra banda, el líder de Ciutadans a Catalunya ha assegurat que la reacció de Pedro Sánchez a la decisió de Junts és "inaudita". "Ha llançat un flotador a ERC en els seus moments més baixos", ha assegurat. A parer de Carrizosa, els socialistes haurien de promoure una moció de censura amb Illa com a candidat.

Davant de l'eventual govern en minoria d'ERC, Carrizosa ha expressat que, tal com feia amb el govern de coalició, també està en contra d'un govern en solitari dels republicans. A més, ha indicat que des de la formació unionista tampoc no aproven un tripartit entre ERC, PSC i comuns. De fet, Carrizosa ha criticat que el PSC i En Comú Podem pretenen donar "tranquil·litat" a Aragonès "perquè pugui seguir fent el que li doni la gana" i ho ha atribuït a un "intercanvi de favors entre Pedro Sánchez i ERC".

En aquest context, Carrizosa ha llançat un missatge a Illa perquè "no es deixi emportar per falses peticions d'estabilitat que formula Sánchez des de la Moncloa per assegurar-se el seu mateix lloc". I li ha reclamat que ajudi el país a sortir "del forat processista" i a "crear una nova alternativa constitucionalista a Catalunya". I és que a Ciutadans li agradaria que Illa "cridés a una gran mobilització constitucionalista per acabar definitivament amb el Procés".

Finalment, el també president de Ciutadans a Catalunya ha rebutjat que Aragonès es presenti a una qüestió de confiança, tal com demana Junts perquè és "un artifici parlamentari". En canvi, creu que el que caldria és promoure una moció de censura. Així, assenyala que els socialistes podrien plantejar-la i que des de Ciutadans no tindrien "cap inconvenient" a donar suport a un president més votat. "Però Illa això no ho vol fer, i, per tant, demanem eleccions", ha assegurat. Amb tot, ha conclòs que el constitucionalisme sortiria reforçat d'unes noves eleccions.

Ciutadans veu en la decisió de Junts "el suïcidi del 52%"

El diputat de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha reaccionat via Twitter a la decisió de la militància de Junts d'abandonar el Govern. I ho ha fet, tot assegurant que "és el suïcidi del 52%", en referència al percentatge de diputats independentistes al Parlament. El diputat espanyolista també ha assenyalat que "el procés ha dinamitat per la meitat l'antiga Convergència". Passi el que passi amb el Govern, és el suïcidi del “52%”.