"No cal que ERC ni PDeCAT ens truquin per parlar d'autonomia". Així ho ha expressat el diputat de la CUP Carles Riera en una entrevista a Els Matins de TV3. "Nosaltres no parlarem de res que impliqui col·laborar en aquesta governabilitat autonòmica" i ha recordat que "som al Parlament per exercir l'autodeterminació". D'aquesta manera, també ha dit que no aniran a Waterloo: "El Consell de la República és simbòlic si aquí no treballem per l'autodeterminació, és marejar la perdiu, no ens hi implicarem, com tampoc amb el Fòrum Cívic Constituent, perquè des d'aquí no es vol exercir la sobirania"

Riera però ha exposat que "si es dóna alguna oportunitat que el Parlament actuï amb sobirania i que tingui un sentit social, valorarem la nostra posició i tal vegada hi podrem donar suport". Malgrat els comentaris que s'han pogut sentir d'altres formacions després del Consell Polític Extraordinari que la CUP ha celebrat aquest cap de setmana a Palamós, Riera ha subratllat que "tot el que hem sentit han estat declaracions, no em consta cap contacte". "Nosaltres mai col·laborarem amb un govern que vagi en contra de la decisió popular. I el que hem vist no és altra cosa que claudicacions".

Reactivar l'1-O i el 3-O

Sobre la voluntat de la formació que convocar eleccions, el diputat ha comentat que "la CUP no ha decidit provocar eleccions. No és una decisió que s'hagi pres aquest cap de setmana" i ha recordat que "nosaltres tampoc tenim la capacitat de fer-ho". Sí que ha dit però que "volem tensionar al màxim la realitat actual i fer evident que amb l'autonomisme no anem enlloc" i ha reconegut que "si vénen unes eleccions per a nosaltres no és un problema".

"No puc anticipar si veurem els escons buits en el que queda de legislatura" i ha admès que "segurament no entrarem a aprovar als pressupostos". 

Ara per ara però, els 'cupaires' consideren que "cal reactivar i posar en marxa allò que va ser l'1-O i el 3-O" uns dies que, segons Riera, generen un missatge claríssim: "Amb la desobediència es pot avançar". "Allò que el poble va aconseguir per baix i els partits i les institucions ho tanquen per dalt. Cal trencar aquest embut".