El dia que se celebra el segon aniversari de la investidura del president Pere Aragonès, el diputat de la CUP, Carles Riera, ha lamentat que "no queda res de l'acord d'investidura", i ha reconegut que quan el van investir pensaven que els resultats electorals podien fer un gir cap a l'esquerra i la independència, però considera que ha passat tot el contrari i "ERC ha fet un gir conservador i autonomista". Sobre l'acord amb ERC, ha assegurat que no l'han complert "l'han deixat mort". En una entrevista aquest divendres a Catalunya Ràdio, Riera ha reiterat que la CUP no creu en la taula de diàleg ni en les condicions com es plateja, ja que consideren que "no porta enlloc, de cap manera ens porta a l'autodeterminació. I sense cap voluntat del Govern de generar un nou embat democràtic", segons Riera només serveix per desactivar el conflicte i reforçar el govern espanyol. "Nosaltres plantejàvem preparar mentrestant un nou embat contra el govern espanyol". 

El PSC, soci d'ERC i Junts

Carles Riera ha afirmat que Aragonès acabarà la legislatura perquè el partit té intenció d'acabar-la. Amb tot, ha afegit que "ERC ha guanyat oxigen per governar amb el PSC i la patronal. El PSC és el soci principal, no només d'ERC sinó de Junts també". Riera ha afirmat que per generar un embat contra l'Estat cal una majoria independentista política, i ha reconegut que la CUP sola no pot aconseguir-ho, però ha assenyalat que "actualment ERC i Junts formen part del problema i no de la solució". Per aquesta raó els ha instat a revisar els seus fulls de ruta "per generar majories calen agendes compartides tant al carrer com a les institucions". 

Des de la CUP reclamen que per avançar cap a la independència "hem d’entrar en una nova fase de conflicte, d'enfrontament amb l'Estat". Per aconseguir això Riera ha encoratjat al moviment social independentista a tornar a ocupar els carrers i a desbordar les institucions. El diputat cupaire ha defensat que "això es resoldrà votant", i per arribar a aquest escenari en el context de l'Estat espanyol ha d'haver-hi un trencament amb ells. "Si convé desbordant la Constitució i l’Estatut", ha afirmat. 

Nou escenari de l'independentisme

El diputat de la CUP ha afirmat que Catalunya es troba en un nou escenari respecte al 2017, que està marcat per un context de crisi, però "el conflicte amb l’estat des del punt de vista de la independència segueix vigent". Riera ha acusat el Govern de la Generalitat de ser els que han passat pàgina, ja que, recorda que l'independentisme va tornar a treure múscul en la visita d'Emmanuel Macron i Pedro Sánchez, en el marc de la cimera hispanofrancesa. És conscient, però que el moviment independentista s’ha de refer, repensar i reorganitzar. "La preocupació principal és recuperar el múscul i la mobilització". Per la CUP la prioritat és que torni al carrer i amb força "si l’ANC deixa de preocupar-se d’això, per fer política, algú altre s'haurà d’encarregar".