El president Carles Puigdemont i la secretaria general d'ERC, Marta Rovira, han fet una crida a la mobilització per la Diada que sigui una mostra de força i d'unitat. En un missatge difós per l'Assemblea a través de les xarxes socials Puigdemont i Rovira encoratgen els independentistes a sortir al carrer un cop més en un moment transcendental quan és a punt de fer-se pública la sentència de l'1-O. "Ens necessitem tots mobilitzats", assegura el president, mentre que la líder d'ERC sosté que cal demostrar que "som aquí, determinats i volem guanyar".

Puigdemont insisteix en el missatge que aquesta Diada és potser la més important de les celebrades fins ara donat el moment excepcional que viu Catalunya, a unes setmanes que el Tribunal Suprem sentenciï el judici al procés. El president afirma que "per molt dura que sigui la sentència no aconseguiran que ens dobleguem. Us necessitem molt, especialment ara que són circumstàncies encara més difícils", afegeix. 

Així afirma que cal explicar al món "que no només no ens hem rendit sinó que continuarem, que, com diu el Cuixart, ho tornarem a fer. Que vegin que hem pres la iniciativa , que no només responem a la repressió sinó que passem a l'acció, i que ho fem tal com hem aconseguit guanyar sempre, que és mirant-nos tots, comptant amb tothom".

Rovira també insisteix en aquesta unitat i destaca la necessitat de sortir aquest dimecres al carrer "de forma conjunta per expressar que seguim dempeus, que seguim determinats, que volem acabar la feina, que volem guanyar". La líder republicana afirma que cal donar un missatge clar al món: "generem l'autoestima entre nosaltres, i generem la foto que doni la volta al món: Som aquÍ, determinats i volem guanyar".