La reeixida gala de Mundo Deportivo celebrada dilluns a la nit al Palau de Congressos de Barcelona, que aquest any ha arribat a la 69 edició i a la qual van assistir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, així com altres autoritats, representants dels principals club esportius de Catalunya i més d'un miler de persones vinculades d'una o una altra manera a l'esport, va tenir un moment negre, molt negre. I molt desagradable.

Encara que tot va passar molt ràpid, el conegut traumatòleg barceloní José María Vilarrubias va aprofitar que el president Puigdemont tornava a la taula presidencial de la gala, després del lliurament de premis i el tenia just al costat, per, sense intervenir gaire paraules, insultar-lo. "Imbècil", va dir Vilarrubias al president davant de la sorpresa generalitzada de les persones que ho van sentir, i que els va semblar escoltar abans alguna referència a la seva absència a la Conferència de Presidents autonòmics convocada la passada setmana per Mariano Rajoy al Senat. El fet que tot s'esdevingués d'una manera molt ràpida i sense capacitat de reacció no va impedir que les persones que el van sentir, totes elles vips, ho comentessin immediatament.

Segons han explicat a El Nacional, el traumatòleg, les posicions contràries a la independència del qual són de sobres conegudes, ocupava en la seva condició d'autoritat mèdica esportiva una taula vip, per això va estar pròxim a Puigdemont, a Forcadell, i a la resta autoritats.