El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha tingut paraules per a l’exministre espanyol José Manuel García-Margallo durant l’entrevista que ha ofert a El Matí de Catalunya Ràdio, i ha considerat que el seu missatge que Catalunya només podrà ser independent per la via de la violència entroncava amb l’ultranacionalisme serbi. "L'últim que devia dir això a Europa va ser Milosevic", ha afirmat Puigdemont en referència al president serbi Slobodan Milosevic, sota la presidència del qual van esclatar les guerres d’Eslovènia, Croàcia i Bòsnia-Hercegovina durant els anys noranta del segle passat, amb centenars de milers de morts.

L’exministre va assenyalar fa pocs dies que Espanya no deixaria Catalunya de forma pacífica, assenyalant que l’única via per aconseguir la independència era la violència. "Si no pot ser a través d'un acord i no pot ser per abandonament unilateral, doncs haurà de ser per la via de la violència. I això, necessàriament, porta a la rebel·lió", va sentenciar Margallo.

La via pacífica

En aquest sentit, Puigdemont ha reiterat que la violència és “la meva línia vermella”, per insistir que “els que fan esforços per assajar la via no violenta per aconseguir la independència han de tenir premi i no els altres”.

“La societat europea no vol guerra”, ha insistit Puigdemont, i per això s’ha mostrat sorprès que un representant polític com Margallo “digui desacomplexadament que no es retiraran pacíficament”, per afegir que “l’últim que ho va dir a Europa va ser Milosevic”.