Cleca de Carles Puigdemont a Miquel Iceta. El president de la Generalitat a l’exili ha fustigat aquest divendres el ministre de Cultura per haver convidat l’expresident de Junts per Catalunya a presentar-se davant del Tribunal Suprem per ser-hi jutjat. “Després trobaríem solucions felices”, ha assegurat l’ex primer secretari del PSC. Davant d’aquesta proposta perquè la justícia espanyola s’acarnissi contra ell, Puigdemont li ha respost que “si vol parlar de solucions felices, que m’ho demani i li faré la llista”. En una piulada publicada al seu compte de Twitter, el president a l’exili ha avisat Iceta que l’indult -en aquesta llista- “no hi és”.

“Hauria de parlar més amb els seus, que això ja ho saben”, ha deixat per escrit Puigdemont, en referència al fet que als companys socialistes del ministre ja els ha quedat ben clar que l’exlíder de JxCat no té pensat viatjar fins a Madrid perquè el jutgin jutges espanyols. “Iceta és un dels responsables del 155 contra Catalunya”, ha afegit Puigdemont, i ha acusat l’exlíder dels socialistes catalans de ser “un dels responsables de fracturar la vida de molts catalans”.

Iceta, sobre Puigdemont i el Suprem: "Com a mínim, presentar-s'hi"

Puigdemont ha atacat d’aquesta manera Iceta després que el ministre de Cultura del govern de Pedro Sánchez convidés el president a l’exili a tornar a Espanya per ser jutjat davant del Tribunal Suprem. “Després, entre tots, podem ser capaços de trobar solucions felices com les hem trobat amb el tema dels indults als ja condemnats” per la justícia espanyola, ha argumentat en una entrevista a Rac1. “Com a mínim, presentar-se davant del tribunal i després que, en tot cas, decideixi el govern”, ha afegit davant dels micròfons.

Segons l’ex primer secretari del PSC, els líders independentistes haurien de passar pel mateix camí que ja van passar els que foren convertits en presos polítics per posteriorment ser indultats. “Han de passar per davant de la justícia i retre-hi comptes”, ha manifestat. Un cop jutjats, Iceta ha apuntat a la possibilitat de concedir nous indults com ja va fer el govern espanyol amb els condemnats pel Tribunal Suprem. Iceta ha opinat que, a més, en el moment actual la justícia espanyola potser faria una lectura dels fets "no exactament idèntica" a la que va fer durant el judici del procés i ha recordat la "possibilitat de revisar" els delictes de rebel·lió i sedició.

Iceta i la reunió Bolaños-Vilagrà

En aquesta mateixa entrevista, Iceta ha afirmat que  "seria molt positiu" i "magnífic" que de la reunió que han mantingut aquest divendres al matí el ministre de Presidència, Félix Bolaños, i la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, a Barcelona també surti la data de la pròxima taula de diàleg. "Convindria donar-li una embranzida", ha dit; i ha defensat que hi participi JxCat i ha apuntat que el seu secretari general, Jordi Turull, seria una persona "absolutament vàlida" per seure-hi com a interlocutor.