Carles Puigdemont ha deixat en evidència Dolors Montserrat per la missió europea a Catalunya, que aquest dimarts ha estat aprovada per una comissió de l'Eurocambra que presideix l'eurodiputada del Partit Popular. L'objectiu de la visita serà avaluar la situació del castellà a les escoles catalanes, tal com havia demanat l'Asamblea por una Escuela Bilingüe (AEB). Es tracta d'un objectiu "curiós" per a l'eurodiputat de Junts, ja que és estrany veure "el Parlament Europeu gastant diners públics per investigar un àmbit que la Comissió (Europea) diu que no és competència de la Unió (Europea)". "Però continua sense enviar cap missió per investigar el Catalangate que sí que l'afecta", ha afegit en una piulada.

TUIT KRLS
Carles Puigdemont deixa en evidència Dolors Montserrat / @KRLS

Dit això, Puigdemont ha adjuntat un vídeo en el qual la representant del departament d'Educació de la CE, Rajka Lozo, s'adreçava a la mateixa Montserrat. "Mireu què deia la representant de la CE el febrer passat", avisa. I el que deia era que l'executiu comunitari no podia intervenir en un cas concret per mor de "les competències limitades que té la UE respecte dels règims de llengües i l'organització de l'educació en els estats membres". Les imatges són les següents i estan en anglès:

 

Com hem dit, l'eurodiputat de Junts també ha criticat que l'Eurocambra "continua sense enviar cap missió per investigar el Catalangate". Fins ara, el Parlament Europeu s'ha limitat a demanar a l'Europol que investigui l'espionatge amb Pegasus a Espanya. A més, va denunciar per carta que les escoltes il·legals vulneren valors com la democràcia. I si bé no ho ha remarcat Puigdemont, també està bé recordar que el català encara no és llengua d'ús i ni de treball a l'Eurocambra. La presidenta Roberta Metsola s'ha limitat a dir que encara se n'estudien les possibilitats. La realitat és que la qüestió del català s'havia de tractar a la reunió de la Mesa del passat 3 d'octubre, però no es va arribar a incloure a l'agenda.

La Comissió de Peticions del Parlament Europeu, presidida per l'espanyolista Dolors Montserrat, ha aprovat la petició d'enviar una missió a Catalunya per avaluar la situació del castellà a les escoles. Els coordinadors dels grups polítics detallaran l'objectiu de la visita, l'agenda, la delegació i les dades del viatge en les pròximes trobades. El que se sap és que la visita es farà el segon semestre del 2023 perquè no es podrà fer durant la primera meitat de l'any. El motiu? Les eleccions municipals de l'any vinent.