Carles Pellicer torna a ser, de nou, alcalde de Reus després del ple extraordinari celebrat aquest dimecres a la tarda. El TSJC va anul·lar dimarts el seu nomenament arran d’una denúncia del cap de llista de Vox a Reus per la fórmula de promesa de la Constitució que van usar els regidors de la CUP en la investidura del passat 15 de juny.

En la repetició de la presa de possessió de l’acta de regidors, els representants cupaires, Marta Llorens, Edgar Fernández i Mònica Pàmies, han fet servir fórmules iròniques i crítiques amb la Carta Magna. Posteriorment s’ha celebrat un altre plenari per ratificar les decisions que s’havien adoptat fins ara per garantir la seguretat jurídica davant d’un hipotètic recurs.

Després de ser nomenat alcalde de nou, Pellicer ha lamentat profundament que el ple s'hagi hagut de repetir per obligació del tribunal i a conseqüència de l'actitud de "formacions extramunicipales", i ha dit que la ciutat no es mereix una cosa així.

Parlaments de la CUP

Llorens s'ha preguntat com no acatar la Constitució quan defensa la llibertat ideològica, religiosa i de culte, però ha criticat que el seu contingut no impedeixi que hi hagi presos polítics o la llei mordassa, i ha dit que es tracta d'una Constitució "totalment manipulable, més pròpia de les pitjors dictadures que d'una democràcia".

Pel seu costat, Fernández ha dit que la Constitució defensa els drets d'espanyols i estrangers, però ha recordat a "persones que aquesta maleïda Constitució deixa a l'estacada", i ha assegurat que es mantindran en peus sobretot per a acabar amb un text que veu antisocial, injust i hereu del franquisme.

Pàmies ha destacat que la Constitució protegeix el medi ambient però que la realitat no es correspon amb el text, que també ha acatat, promès i jurat, després del que la regidora de Cs Débora García ha demanat repetir els juraments perquè creu que els seus discursos els han buidat de contingut, alguna cosa que ha descartat la Mesa d'Edat al no sentir-se autoritzada per a interpretar els juraments.