Carla Simón s'ha retirat de la llista de Junts a les Planes d'Hostoles (Garrotxa), quatre dies després d'anunciar-se la seva incorporació a la candidatura per a les eleccions municipals 2023. En un comunicat d'aquest dilluns, la directora d'Alcarràs ha aclarit que no té res a veure amb el partit: "Vull clarificar que no soc de Junts. No comparteixo la seva opció política ni la majoria de les seves idees. Lamento la lectura descontextualitzada que s'ha fet de la meva participació en la política municipal del meu poble, d'amb prou feines 1.700 habitants".

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

És així com la cineasta catalana ha afirmat que decideix retirar-se de la llista a la qual va donar suport "simbòlicament com a suplent independent". Tot i això, encara dona suport al grup de Junts que lidera Pablo Odell — qui "liderarà" les Planes d'Hostoles "amb cura i intel·ligència", motiu pel qual ha animat la gent del seu poble a "valorar el seu programa electoral". També ha assegurat que creu "fermament" en la política local, on "el que importa són les persones amb projectes il·lusionants per a les seves comunitats i no les sigles dels partits".

Dimissió en bloc a les Planes d'Hostoles

L'endemà d'anunciar-se el fitxatge de Simón, cinc regidors de Junts a les Planes d'Hostoles van dimitir i van deixar el govern municipal amb només tres dels nou membres que tenien. Els regidors van adduir pèrdua de confiança i falta tant de comunicació com de transparència. L'actual alcalde, Eduard Llorà, va lamentar la dimissió en bloc i va assegurar que es tractava d'una "maniobra electoral" poc abans de les eleccions municipals. I és que fa dos mesos que el segon tinent d'alcalde, Marc Puig, també va plegar per discrepàncies amb el partit — tot liderant ara una candidatura nova que duu el nom d'Estimem les Planes. 

Quedi clar que la dimissió en bloc ja s'havia decidit abans del fitxatge de la cineasta, de manera que tan sols es va tractar de dos fets que van coincidir en el temps. És a dir, que Simón no s'ha retirat ara pel que van fer els cinc regidors... sinó per la polèmica desfermada a les xarxes socials en els últims dies, amb molts admiradors de la directora que es van mostrar decebuts pel seu salt a la política. Va ser el passat dijous quan Odell va anunciar la incorporació de Simón a la seva llista, amb un missatge de la cineasta: "Em sumo a la llista com a independent. M'il·lusiona el projecte de poble ple d'idees dissenyades per incloure'ns a totes i a tots. Tinc la certesa i la confiança que liderarà amb rigor, intel·ligència i respecte".