Cinc regidors de Junts per les Planes d'Hostoles (Garrotxa) han dimitit poc després que l'alcaldable del partit per a les eleccions municipals del 28-M, Pablo Odell, hagi incorporat a la llista del partit l'exitosa cineasta Carla Simón. Concretament, Simón serà la primera suplent i ocuparà el lloc número 10 a la llista. I Odell relleva l'actual alcalde del municipi, Eduard Llorà, com a candidat a l'alcaldia en les eleccions municipals vinents.

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

Doncs bé, poc després d'aquest mediàtic fitxatge, cinc regidors de Junts per les Planes han dimitit, tot deixant el govern municipal amb només tres dels nou membres que tenia. Els regidors addueixen pèrdua de confiança i falta de comunicació i transparència.

Per a l'actual alcalde, Eduard Llorà, la dimissió en bloc d'aquests cinc regidors respon a una "maniobra electoral" poc abans de les eleccions municipals. 

El segon tinent d'alcalde també va plegar

Fa gairebé dos mesos, el segon tinent d’alcalde, Marc Puig, també va plegar per discrepàncies amb el partit. En aquest cas, però, va passar a no adscrit. Ara, Puig lidera una candidatura nova que duu el nom d'"Estimem les Planes". Val a dir que no comptarà amb cap dels cinc regidors que han dimitit. Puig va plegar per discrepàncies amb el nou candidat, que va prescindir d'ell per formar la llista del 28-M.

Junts per les Planes es queda amb només tres regidors al govern

La renúncia del segon tinent d'alcalde i la recent dimissió dels cinc regidors ha deixat el govern municipal amb tres regidors. Llorà assegura que ha trobat les persones per assumir els càrrecs que queden vacants, quatre suplents i un extern. "Ho tenim en mans del secretari perquè haurem de veure si les credencials poden arribar a temps. Queden sis setmanes per a les eleccions", apunta l'actual alcalde del municipi. 

Junts per les Planes fitxa Carla Simón

El nou candidat de Junts a les Planes, Pablo Odell, explica que coneix la directora d'Alcarràs, Carla Simón, des de fa molts anys, que és veïna del poble i que ha decidit per iniciativa pròpia sumar-se a Junts. "L'hem vist créixer, l'hem anat seguint i gaudint amb ella els seus èxits", comenta. El secretari general de Junts, Jordi Turull, ho ha titllat d'una "excel·lent notícia" i el diputat del partit Salvador Vergés ha agraït a Simón la seva implicació "amb aquest petit gran poble garrotxí".