La Universitat Rey Juan Carlos de Madrid (URJC) ha trobat per sorpresa una "capsa de documentació" amb informació relativa al màster que va cursar el president del PP, Pablo Casado, quan dies abans havia dit que no li constava que existissin documents relatius al postgrau del líder popular.

Fonts jurídiques han informat que divendres passat la universitat va comunicar de manera verbal al Jutjat d'Instrucció número 51 de Madrid que havia trobat una capsa amb documentació a l'Instituto de Derecho Público, que dirigia l'investigat Enrique Álvarez Conde, i no al Vicerectorat de Postgraus, que era l'organisme encarregat d'aportar la informació en la investigació interna de la URJC.

I ara la instructora del cas Màster, Carmen Rodríguez Medel, ha demanat a la representació legal de la URJC que aporti l'esmentada capsa a la peça separada C, referent al màster de Pablo Casado.

Es desconeix, de moment, qui va ser la persona que va trobar sorprenentment aquesta documentació, i si aquests són alguns dels quatre treballs que el líder del PP assegura que va presentar per aprovar el màster de Dret Autonòmic en el curs 2008-2009.

No s'ha especificat quina classe de documents són, ni la transcendència d'aquests o si seran o no reveladors per a la causa, han explicat a Efe fonts jurídiques.

Aquesta troballa arriba tot just deu dies després que la mateixa universitat informés el jutjat que no trobava els quatre treballs que va presentar el president del PP, Pablo Casado.

L'esmentat escrit assenyala que a la URJC no "els consta cap document consistent als treballs del Sr. Casado per ser avaluat en els 20 crèdits no validats, ni rastre documental que evidenciï la seva aportació en el curs acadèmic 2008-2009 (correu postal, electrònic o de qualsevol altra manera)".