La consellera de Justícia, Ester Capella, s'ha mostrat indignada amb el Tribunal Suprem per haver advertit als funcionaris penitenciaris que poden incórrer en un delicte de prevaricació si acorden que els presos polítics puguin passar el confinament a casa. "No podem tolerar amenaces ni coaccions als centres penitenciaris", ha deixat anar Capella en un vídeocomunicat penjat a les xarxes socials. 

La consellera ha defensat que els treballadors dels centres penitenciaris sempre treballen amb "independència, criteris objectius i tenint en compte la llei" i s'ha preguntat si no tots els presos han de ser tractats igual. "És inaudit que una nota de premsa assenyali únicament als presos polítics dels 101 amb 100.2. És que no tenen els mateixos drets que tothom?", s'ha preguntat Capella, molt crítica amb el Suprem. 

La polèmica arriba després que les presons hagin començat a analitzar si els interns classificats en 100.2 poden passar el confinament a casa seva, Els requisits per accedir-hi són tenir un baix risc de reincidència i disposar d'un domicili. Els principals beneficiats de la mesura són els presos que estan en tercer grau, el 69% dels quals ja es troben en confinament a casa seva, però també s'hi podrien afegir els 100.2, classificació en que es troben els independentistes presos.