Cap condemnat pel cas dels ERO no ingressarà, de moment, a la presó, malgrat les elevades penes de la sentència. L'Audiència de Sevilla ha decidit mantenir en llibertat als exconsellers andalusos Antonio Fernández i José Antonio Viera i als exdirectors generals de Treball Javier Guerrero i Juan Márquez, tots condemnats a més de set anys de presó, en contra del que va sol·licitar la Fiscalia Anticorrupció.

La Secció Primera, que va jutjar la peça política dels ERO, va celebrar aquest dijous una vista en la qual les defenses dels quatre ex alts càrrecs de la Junta d'Andalusia van negar que existís risc de fuga. El tribunal ha desestimat la sol·licitud de la Fiscalia Anticorrupció, que va demanar l'ingrés immediat dels quatre a la presó.

Fernández i Guerrer han estat condemnats a 7 anys, 11 mesos i 1 dia de presó i 19 anys, 6 mesos i 1 dia d'inhabilitació absoluta per un delicte continuat de prevaricació en concurs medial amb un delicte continuat de malversació, mentre que Viera i Márquez han estat condemnats pels mateixos delictes a 7 anys i 1 dia de presó i 18 anys i 1 dia d'inhabilitació absoluta.