El cap de campanya de Vox a Alacant, Eduardo Martínez Fuster, va dir en una conversa privada, el contingut del qual ha estat avançat per eldiario.es a través d'un àudio, que el partit d'extrema dreta "no és un partit democràtic, ni ho serà, i a qui no li agradi que se'n vagi al club de Ciudadanos o al club de Podemos".

"Si haig d'agafar i anar-me'n a quatre municipis de la província i dir 'tu fora, tu fora, tu fora i tu fora' que aquí es posarà aquest coordinador, aquest coordinador, aquest coordinador i aquest coordinador, perquè de veritat se n'adonin que el coordinador és la veu i els ulls del Comitè Electoral en el municipi", va explicar deixant clar que les bases no tenen cap mena de poder de decisió en la formació d'ultradreta.

El cap de campanya va afegir que "el que diu el coordinador va a puta missa perquè aquest no és un partit democràtic" i conclou que Vox "és un partit que vol subsistir en el temps, que està pensant en els propers vuit anys i per tenir d'aquí a vuit anys unes primàries, primer fa falta passar per una dictadura".

Entrevistat posteriorment pel mateix digital espanyol, Martínez Fuster denuncia que la gravació "està manipulada i treta de context". "El que volia dir és que per a què hi hagi primàries el primer que fa falta és que hi hagi una guia de comandament i una claredat sobre qui són els comandaments", assenyala. El dirigent ultradretà opina que això passa en qualsevol partit: "Ho he dit jo, ho ha dit el Partit Popular, el PSOE o inclús Podemos".

Martínez Fuster també nega que el partit no sigui democràtic: "El que estava dient és que en el moment en què hi ha càrrecs, que mitjançant uns estatuts s'han elegit i són els que són, ja no hi ha democràcia, no es pot estar preguntant a les bases constantment, això és el que estic explicant". "Si no fóssim un partit democràtic no sortiríem en les eleccions", aclareix.