L'economista Santiago Niño Becerra ha manifestat que el caos de Rodalies a Catalunya "forma part del dèficit fiscal interregional", per la manca d'inversió. Niño Becerra s'ha referit d'aquesta manera a la fallida de tot el sistema de Rodalies, que ha quedat sense servei aquesta matinada mentre s'actualitzaven els sistemes informàtics del Control de Trànsit Centralitzat (CTC) de Barcelona. L'aturada per seguretat de totes les línies des de l'R1 i l'R17 ha deixat milers d'usuaris sense cap mena de transport. Renfe s'ha disculpat, però no ha pogut presentar cap alternativa, i ha argumentat que es tracta d'una "incidència sobrevinguda". Malgrat tot recomanava la cerca de vies de transports alternatives, fins que cap a les 8 hores s'ha començat a recuperar la circulació.  

L'economista ha enllaçat unes declaracions del vicepresident Jordi Puigneró en les quals es mostrava molt molest per les contínues fallades de Rodalies. Puigneró ha dit prou i ha assegurat que "les excuses pel mal funcionament de Rodalies ja s'han acabat, no ens serveix cap argument, cal seure a negociar el traspàs integral de Rodalies a Catalunya". "És molt greu i ja hem parlat amb Adif i Renfe, ens hem ofert a ajudar", ha indicat el conseller. "Un cop més ens han de donar la raó quan diem que la gent vol que Rodalies funcioni i no que sigui gratis", ha afegit Puigneró en referència a la nova mesura del govern espanyol d'oferir bitllets de tren gratuïts. A aquesta afirmació ha respost la ministra de Transports, en declaracions també a Catalunya Ràdio, i li ha demanat al conseller "serietat": "El que ha passat avui és un error informàtic". En la mateixa línia, Raquel Sánchez ha ironitzat i ha assegurat "entendre" que el conseller Puigneró "aprofiti qualsevol incidència per fer sortir la seva reivindicació".

El titular de Territori ha explicat que la incidència es deu a una avaria informàtica i ha admès que no pot concretar en quina hora del dia estarà tot solucionat: "No podem fer pronòstics perquè no és el nostre sistema i tampoc és el nostre servei". De la mateixa manera, ha afirmat que quan parli amb la ministra de Transports, Raquel Sánchez, li deixarà clar que la situació "no pot seguir així", ja que "quan no és un all és una ceba". Finalment, Puigneró ha volgut recordar que amb els serveis com el Metro i els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que estan gestionats pel Govern, no hi ha tants problemes i li ha dit al govern espanyol que si no es fa el traspàs integral "haurem d'agafar un transport alternatiu que es diu independència".