El president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, no descarta fer el pas a la política, amb el propòsit de defensar des del Parlament les cambres de Comerç. Així ho ha revelat en conversa amb la diputada Laura Borràs, candidata a les primàries de Junts per Catalunya per designar candidat a les eleccions del 14-F, tot assenyalant que, en tot cas, encara no ha pres la decisió.

A través d’un Instagram Live, Canadell ha confessat a Borràs que ja s’havia plantejat “no aquestes eleccions, sinó les següents”, la conveniència de fer el pas a la política, amb la intenció de “si som independents, anar cap a un nou model econòmic, i si no ho som, ajudar a ser-ho”. “Però en aquests darrers dies ha passat una cosa molt injusta —ha afegit Canadell—, la llei de cambres. És molt injust el tractament que se’ns ha donat, des de les patronals i els sindicats, els arguments que donen no són certs i ens ha fet molt mal que ERC no hagi apostat per tirar endavant aquesta llei que s’ha tombat aquesta setmana”.

 

Per això, Canadell considera que ara és el moment de “fer una reflexió personal”, perquè “si no puc ajudar les cambres des de les cambres, potser el que he de fer és un salt al Parlament”.

Canadell, que ha mostrat la seva sintonia amb JxCat i la candidata a primàries Laura Borràs, ha apuntat que encara no ha pres cap decisió, “però en funció del que passi els dies vinents, veiem què passa, quins són els lideratges i per a fer què”, no descarta fer el pas. El president de la Cambra s’ha donat així uns dies a l’espera de saber el resultat de les primàries de JxCat per acabar de prendre una decisió.

Crític amb ERC

Canadell, que ha estat molt crític amb ERC per com ha anat la negociació de la llei de Cambres, ja va carregar dimecres contra aquest partit pels acords amb el govern espanyol pels pressupostos de l'Estat. Poc després que l'executiva de la formació republicana ratifiqués l'acord que preveu la transferència de 2.300 milions d'euros per a infraestructures, Canadell ha carregat contra l'acord amb un contundent "hem passat del 'peix al cove' al 'pet al cove'", per denunciar que la quantitat pactada és molt insuficient.

 

A través de Twitter, Canadell va recordar que Catalunya té un dèficit d'inversió en "infraestructures acumulat de 45.000 milions d'euros, segons un informe elaborat per la Cambra de Comerç i de 28.000 només en els darrers anys, segons Foment del Treball" i va assenyalar que els 2.300 milions que preveu l'acord "són engrunes davant el dèficit fiscal de 16.000 milions”.