L'expresident de la Generalitat valenciana Francisco Camps ha afirmat avui al Congrés que els comptes del Partit Popular, tant a nivell nacional com regional, "han estat sempre legals, ajustats a dret i revisats pel Tribunal de Comptes", i ha atribuït a l'"estratègia de defensa" de Ricardo Costa les acusacions contra ell.

A l'inici de la seva compareixença, l'expresident valencià ha defensat la legalitat dels comptes del seu partit, una formació que, segons ha dit, no li ha demanat mai que renunciés a la seva militància. "Jo sento l'afecte del meu partit (...) Noto l'afecte del president (Mariano Rajoy), de la secretària general (María Dolores de Cospedal) i de l'executiva", ha afegit.

Camps compareix avui en la comissió d'investigació pel presumpte finançament il·legal del PP, després que el passat 24 de gener l'exsecretari general del PP de València Ricardo Costa l'acusés en el judici de la branca valenciana de Gürtel d'encarregar finançar amb diner negre procedent d'empresaris les campanyes electorals de 2007 i 2008.

"Li puc assegurar que això no és així", ha dit sobre les acusacions de Costa, i ha recordat que Costa i els empresaris que han col·laborat amb la Fiscalia confessant comissions han estat "nou anys dient el contrari".

En un tens inici, el diputat socialista Artemi Rallo li ha preguntat com se sent sent tractat pel seu partit com una "poma podrida". Camps ha negat que sigui així, sinó "just el contrari", i li ha retret la seva "impertinència".

Sobre la seva absolució en el conegut com el cas dels vestits, ha dit que no té "cap càrrec de consciència" sobre això i fins i tot ha retret al diputat del PSOE que no li hagi demanat perdó, ja que els socialistes van recórrer la condemna al Suprem, davant de la qual Artemi Rallo li ha fet veure la seva sorpresa pel seu "to arrogant".