L'expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, ha culpat a la direcció nacional del PP per la contractació d'empreses relacionades amb la trama Gürtel. Ho ha fet en el judici que se segueix en l'Audiència Nacional per les presumptes irregularitats en l'adjudicació a Orange Market, una de les empreses de la trama, del contracte per a l'expositor valencià de l'edició de Fitur 2009. Camps, que s'enfronta a una petició de dos anys i mig de presó per part de la Fiscalia Anticorrupció, ha assegurat que la decisió de deixar a Gürtel l'organització dels actes de la formació va venir decidida per "la gran instància", fent referència a la cúpula del partit.

"El nostre partit és un partit centralitzat, som militants del PP d'Espanya, no som un partit federat, som un partit nacional. Qui porta la campanya electoral del president de la comunitat és el partit d'Espanya. Tot està dissenyat des de la direcció nacional", ha asseverat en resposta a les preguntes de la Fiscalia Anticorrupció, espolsant-se tota responsabilitat en les adjudicacions.

El judici pel cas Gürtel ha estat un dels majors escàndols de corrupció en la història d'Espanya i ha implicat nombrosos polítics i empresaris. Segons la recerca, la trama es dedicava al finançament il·legal del PP a través de l'adjudicació de contractes públics a empreses vinculades a la trama. Camps és un dels polítics que ha estat acusat en el cas Gürtel. El 2018, la Fiscalia Anticorrupció va demanar una condemna de sis anys de presó per a ell per delictes de suborn i prevaricació relacionats amb l'adjudicació del contracte per a l'expositor valencià en Fitur 2009 a Orange Market. No obstant això, Camps va ser absolt el 2019 per falta de proves.

El judici actual se centra en el presumpte finançament irregular del PP a través de la trama Gürtel a la Comunitat Valenciana. En total, 20 acusats s'enfronten a penes que sumen més de 110 anys de presó per delictes com associació il·lícita, prevaricació, malversació de fons públics, tràfic d'influències i frau fiscal. El testimoni de Camps ha estat molt esperat en aquest judici, ja que la seva implicació en el cas Gürtel ha estat objecte de controvèrsia durant anys. L'expresident de la Generalitat Valenciana ha insistit en la seva innocència i ha culpat a la direcció nacional del PP per la seva suposada implicació en el cas Gürtel.

Camps va insultar Francisco Correa el mes de gener: "Ets un fill de puta!"

L'expresident de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, es va encarar amb el considerat líder de la trama Gürtel, Francisco Correa, i li va deixar a finals de gener un "ets un fill de puta" (amb totes les lletres). Va ser a la sortida del judici a l'Audiència Nacional en el qual estan ambdós acusats, on Camps va acusar Correa de mentir davant del tribunal quan va assegurar que es coneixien — quan ell no el coneixia de "res". El tribunal els jutja per les presumptes irregularitats a l'adjudicació a Orange Market.