L'expresident de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, s'ha encarat amb el considerat líder de la trama Gürtel, Francisco Correa, i li ha deixat anar aquest dimarts un "ets un fill de puta" (amb totes les lletres). Ha sigut a la sortida del judici a l'Audiència Nacional en el qual estan ambdós acusats, on Camps ha acusat Correa de mentir davant del tribunal quan ha assegurat que es coneixien — quan ell no el coneixia de "res". El tribunal els jutja per les presumptes irregularitats a l'adjudicació a Orange Market, una de les empreses de la trama.

Tot plegat ho han confirmat testimonis a Efe i Europa Press, que afegeixen que l'expresident valencià ha esperat el líder de la Gürtel a les portes de la sala i així ha començat l'enfrontament. Durant la sessió, Correa ha declarat que va veure a Camps en dues o tres ocasions i que va ser Álvaro Pérez "El Bigotes" qui "va iniciar una bona relació" amb ell — fruit de la qual l'expresident "va anar presentant" Pérez a altres membres del Partit Popular i va introduir la trama de corrupció a l'administració valenciana. El número dos del líder de la Gürtel, Pablo Crespo, també ha afirmat que existia aquesta relació entre Camps i "El Bigotes".

La defensa de Camps nega el "fill de puta"

És així com Correa ha confessat els fets i ha assolit un acord amb la Fiscalia, de manera que Camps l'ha titllat de mentider i ha assegurat que la seva actitud té conseqüències a la seva vida privada: "M'estàs arruïnant la vida (...) Ets un fill de puta". Els testimonis han assenyalat que l'advocat de l'expresident, Pablo Delgado, s'ha apropat al líder de la Gürtel per demanar-li disculpes. Però Delgado ha negat els insults durant l'enfrontament i que hagi demanat disculpes, però "sí que li ha dit que li volen arruïnar la vida" i l'ha titllat de "mentider". L'advocat ha afegit que diferents lletrats i acusats han mitjançat entre els dos. Sembla que Camps estava encara més molest per la broma que ha fet Correa quan el president del tribunal li ha recordat que podia no acudir a més sessions del judici: "Si em donen el tercer grau, vinc".

Fonts de l'entorn del líder de la Gürtel sí que han assegurat que l'expresident l'ha insultat i ha negat que l'hagi vist mai o que hagi sigut amic de Pérez, mentre que altres fonts han indicat que han vist a Camps "nerviós" i movent-se constantment en el seu seient — especialment quan la Fiscalia ha preguntat a Crespo si la trama de corrupció va fer regals a familiars seus. Durant les sessions anteriors, l'expresident havia criticat el que considera pactes "obscurs i obscens" de la Fiscalia amb els principals acusats del judici: el líder de la Gürtel, el seu número dos i 'El Bigotes'. Camps està acusat de prevaricació i frau, tot enfrontant-se a una petició de dos anys i mig de presó (i deu d'inhabilitació).