La vicepresidenta del Govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, ha recordat aquest dilluns als responsable de l'Open Arms que l'executiu de Pedro Sánchez ha ofert totes les solucions al seu abast per facilitar el desembarcament dels ocupants de l'embarcació.

Per a Carmen Calvo "no és fàcil entendre que aquests migrants que estan una situació molt difícil i tenen garantida una travessia a ports que estan preparats per a ells" no acceptin l'oferta d'Espanya. "Ho hem ogfert tot, el port més proper, però no podem portar els nostres ports a Itàlia", ha insistit Calvo en una entrevista a la Cadena Ser, en la que ha preguntat "què li queda" al Govern espanyol.

Segons la vicepresidenta del Govern espanyol, el vaixell amb bandera espanyola va tenir també l'oportunitat de poder atracar a Malta, una opció que tampoc no va acceptar. "Aquesta solució hi era i vam estar-hi treballant perquè el govern de Malta sempre va dir que no es quedava amb els migrants, sinó que es fes el repartiment en què participava França, Alemanya, Romania, Luxemburg, i Espanya".

Tanmateix, segons Calvo, l'Open Arms va decidir anar a Itàlia "amb el pronunciament judicial que el deixaven entrar en aigües italianes, però no aclaria si podia desembarcar, que és a què s'ha acollit Salvini."