Polèmiques paraules de la vicepresidenta en funcions del govern espanyol, Carmen Calvo. Mentre al centre de Barcelona es registraven incidents en protesta per la sentència de l’1-O, Calvo ha assistit a la gala d’entrega dels 68 Premis Planeta al Palau Nacional “per donar suport a un premi tan important per Espanya i respectant la ciutadania que no té res a dir ni res de què protestar”.

Calvo també ha demanat que “les coses siguin el més segures i cíviques possibles” i ha recordat que els responsables públics hi són per “aplanar i no crear problemes”. 

Entre els assistents a la gala hi ha l’exconseller Santi Vila, condemnat ahir pel Tribunal Suprem, que ha dit que ha de ser “compatible el dolor i la tristesa” amb que “sectors industrials importants puguin desenvolupar la seva activitat".

Vila ha estat l’únic exconseller del Govern present a la cerimònia, on tampoc i com l’any passat no hi ha assistit cap representant del Govern de Quim Torra. Sí que hi era, però, els expresidents, Artur Mas i José Montilla, així com el ministre de Cultura, José Guirao, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, i el del Senat, Manuel Cruz.

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, havia d’assistir també però ha cancel·lat la seva presència per atendre els disturbis després de la protesta de les entitats sobiranistes davant, precisament, de la delegació del Govern.