La vicepresidenta d'Assumptes Econòmics del govern espanyol, Nadia Calviño, s'ha mostrat aquest dilluns confiada que el Mobile World Congress (MWC) continuï celebrant-se a Barcelona més enllà de 2024, que és quan venç l'actual contracte.

En una entrevista a Ràdio 4, Calviño ha valorat que el Congrés, que aquest dilluns arrenca a Barcelona, es pugui celebrar de manera presencial perquè suposa començar a "recuperar la normalitat". També apunta que va sopar amb l'organitzador del Mobile, John Hoffman, i diu que "és un enamorat de Barcelona".

"El Mobile és un dels esdeveniments emblemàtics que posa el nostre país al centre de la innovació internacional", ha subratllat la vicepresidenta espanyola, que ha confiat que continuï celebrant-se a Barcelona.

La trobada Aragonès-Felip VI amb "normalitat"


Respecte a la trobada prèvia al MWC celebrat aquest diumenge i en el qual el president de la Generalitat, Pere Aragonès, no va participar en la salutació protocol·lària al rei, Calviño s'ha limitat a destacar la "normalitat" de l'acte, que serà "la base per recuperar la convivència i concòrdia que tots desitgem per a Catalunya".

A més, també s'ha referit als catalans constitucionalistes i ha dit que "tenen dret a viure en pau a casa seva". També s'ha mostrat a favor de deixar enrere el conflicte i la tensió, i ha insistit que l'estabilitat política i social "és un actiu econòmic".

stand generalitat mobile 2021 - alba domingo

Stand de la Generalitat al Mobile / Alba Domingo


Tampoc s'ha pronunciat sobre la investigació del Tribunal de Comptes a antics càrrecs de la Generalitat per la seva responsabilitat pecuniària en acció exterior durant el procés, tot que sí que ha lamentat la "situació personal de les persones afectades" i ha advertit que es tracta d'un tema complex que "no depèn de les decisions del govern central".

Aquestes declaracions arriben en el dia que comença el Mobile World Congress a Barcelona, amb les baixes de gegants com Google, Facebook, Xiaomi o Sony, entre d'altres. A més, el congrés es mourà en 7 eixos vertebrals diferents: la connectivitat, la indústria connectada, la intel·ligència artificial, la innovació de les sturtups, la societat del futur, la tecnologia creativa i l'experiència del client.

 

Imatge principal: Nadia Calviño, vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital / Efe