El president de CaixaBank, Jordi Gual, ha fet una crida aquest dimarts al diàleg perquè no es cronifiqui la situació a Catalunya, ja que "les tensions no afavoreixen el desenvolupament productiu".

Gual, que ha intervingut en el Fòrum Europa, ha explicat que CaixaBank, des de la seva fundació fa 115 anys, "té com a divisa"provar de promoure el diàleg i el progrés social mitjançant la confrontació d'alternatives polítiques "dins de la llei", i ha confiat que això es mantingui també en el futur.

"Moments difícils"

El president de CaixaBank ha reconegut que a Catalunya s'han viscut "moments difícils en els últims anys" i ha renovat la seva crida al diàleg per provar de resoldre "de forma pacífica les tensions polítiques i socials".

Preguntat per si l'entitat ha calculat l'impacte que ha tingut en el seu negoci l'ocorregut des de l'1 d'octubre de 2017, Gual ha dit que no l'han valorat, i ha insistit que les tensions polítiques i socials no són positives ja que alteren la vida diària i afecten els negocis. "Entre tots hem de tractar que no es prolonguin", perquè la cronificació és el que realment fa més mal, ha dit.