La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, creu que "com a mínim seria un gest" que la primera trucada del president en funcions i candidat, Pedro Sánchez, en el marc de la ronda de contactes amb els presidents autonòmics per la investidura fos al president Quim Torra. Així ho ha valorat en declaracions a la premsa als passadissos del Parlament, després que fonts de l'entorn de Torra consideressin insuficient aquesta trucada i asseguressin que és un "gest buit". 

En aquest context, Budó també ha defensat que el conflicte català no se soluciona "ni de bon tros" amb una trucada en una ronda de contactes, pel que ha demanat "bilateralitat" i "respecte institucional", canalitzat a través d'una mesa de diàleg encapçalada pels dos presidents, Torra i Sánchez. A més, ha exigit que reconegui el conflicte i que es posi sobre la taula una proposta d'autodeterminació.

Tot i això, s'ha mostrat convençuda que el president català atendrà la trucada del seu homòleg espanyol, ja que ha assegurat que "sempre" les respon totes.

El president Sánchez va anunciar aquest dimecres al vespres, just després d'acceptar l'encàrrec del rei Felip VI de formar govern, una ronda de contactes amb els presidents autonòmics, inclòs Torra, a qui no li havia agafat el telèfon durant els aldarulls post-sentència. La trucada de Sánchez a Torra va ser una exigència d'ERC durant les negociacions.