La consellera de Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, considera que les eleccions no són l'única sortida si el Tribunal Suprem confirma la inhabilitació del president català, Quim Torra.

En una entrevista publicada aquest dissabte a La Vanguardia, Budó ha assenyalat que "quan arribi el moment estudiarem els diferents escenaris". Ha precisat que estudiaran "totes les opcions que la llei permeti, no només les eleccions, mentre la legislatura estigui vigent, que és fins a desembre del 2021".

A títol personal, Budó considera que l'expresident català i ara eurodiputat Carles Puigdemont "ha de conduir el futur de JxCat com a espai polític" i afegeix: "Hi ha molts lideratges, però el seu és indiscutible. Jo, Meritxell Budó, crec que ha de estar al capdavant".

La portaveu de l'executiu català pensa que ha de ser el mateix Puigdemont qui decideixi "quina ha de ser el seu rol, però el seu lideratge és imprescindible".

En relació a el suplicatori que ha d'afrontar la diputada a Madrid Laura Borràs (JxCat) en els pròxims mesos, Budó apunta que sempre han defensat la presumpció d'innocència i que esperen que aquest "no sigui un cas més de judicialització de la política". Recorda Budó que "sempre que hi ha hagut un membre d'ERC en un cas de judicialització, des JxCat li hem donat suport".

Aposta Budó per que després de l'estiu es comenci a treballar en el pressupost català de 2021 i es posiciona en contra de retallades i més impostos. Preguntada per quan s'aprovarà la remuneració extra de el personal sanitari, anunciada pel Govern fa un mes, la consellera respon que "s'està treballant i plantejant quins han de ser els col·lectius que rebin aquesta retribució"