La consellera de Presidència, Meritxell Budó, s'ha disculpat aquest dimarts durant la roda de premsa del Govern per la polèmica sorgida la setmana passada arran de les preguntes que se li van plantejar en castellà. La portaveu del Govern s'ha excusat pel to que va emprar. "No va ser correcte", ha admès.

La polèmica va esclatar la setmana passada quan, davant del fet que se li van plantejar qüestions en castellà que no s'havien formulat prèviament en català, Budó va recordar que la dinàmica de les rodes de premsa del Govern consisteix a respondre totes les preguntes que es vulguin plantejar en català i, tot seguit, repetir en castellà aquelles que es demani.

Aquesta puntualització, tot i ser realment la dinàmica habitual, va abocar la consellera en una agra polèmica sobre la seva suposada resistència a respondre qüestions en castellà. Fins i tot Ciutadans ha demanat la seva reprovació a la Cambra catalana per aquest episodi. "Em sap greu perquè em sembla que alguns estan aprofitant aquest fet per alimentar una polèmica fictícia i continuar atacant la immersió lingüística", ha replicat Budó.

En qualsevol cas, les disculpes de la consellera han estat ben acollides a la sala de premsa i fins i tot agraïdes en la intervenció d'alguns dels periodistes afectats.