L'exportaveu i exconsellera de la Presidència Meritxell Budó deixarà el Parlament per incorporar-se a la conselleria de Salut. Budó pilotarà la secretaria d'Atenció Sanitària i Participació, fins ara en mans de Carme Bertal (nomenada per ERC).

Així, Budó renuncia a l'acta de diputada i entrarà a formar part del departament que pilota Josep Maria Argimon. Llicenciada en Farmàcia, Budó ha estat la cara visible del Govern durant la pandèmia com a portaveu de l'executiu de Quim Torra. L'exconsellera havia estat a les travesses per liderar alguna conselleria del nou Govern de Pere Aragonès. Finalment encapçalarà la secretaria d'Atenció Sanitària i Participació.

Dues altres dones també han passat del departament de Presidència a la conselleria de Salut: Montserrat Morante, propera a Budó, és ara la cap de gabinet del conseller Argimon. I la fins ara secretària general de Presidència, Meritxell Masó, és la nova número dos del departament de Salut.

Altres moviments entre departaments:

D'altra banda, el director de Processos Electorals de la Generalitat de Catalunya, Ismael Peña López, es perfila com a director de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, un càrrec que depèn de la conselleria de la Presidència.

peña lopez ictology.net 2

Imatge d'arxiu d'Ismael Peña López

Qui també passarà al Departament de la Presidència, liderat per la republicana Laura Vilagrà, és el fins ara secretari general del Departament de Salut, Marc Ramentol.

Aquest dimarts el Govern nomena Ester Capella com a nova delegada del Govern a Madrid​. Segons va poder saber ElNacional.cat, amb el nou executiu de Pere Aragonès, Capella substituirà el delegat Gorka Knörr a la capital espanyola.

La política d'Esquerra Republicana tornarà així a Madrid, on ja ha estat senadora, del 2013 al 2015, i diputada al Congrés, del 2015 al 2018.

El juny del 2018, Capella va passar en menys de 24 hores de ser diputada al Congrés per ERC a liderar la Conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya. Després de set mesos de 155 amb tot aturat, prenia la responsabilitat de noves competències com Afers Religiosos i Memòria Històrica, amb la qual ha liderat diverses accions per identificar persones enterrades en fosses de la Guerra Civil.

 

Foto principal: L'exconsellera de la Presidència i exportaveu del Govern, Meritxell Budó / Sergi Alcàzar