El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, creu que els locals d'oci nocturn han de poder reprendre el funcionament aviat per garantir una activitat nocturna regulada i reduir el nombre de botellons. "L'oci nocturn ha d'obrir aviat, no tenim una data concreta, però hem de tenir un oci nocturn regulat", ha dit en una atenció als mitjans de comunicació que recull l'ACN durant una visita d'aquest dimarts al punt de vacunació massiva al Palau d'Esports de Granollers. 

Argimon s'ha mostrat partidari de recuperar pròximament l'activitat en els espais dedicats a l'oci nocturn, sempre que les dades relatives a la pandèmia siguin bones. "L'oci nocturn ha d'obrir aviat, no tenim una data concreta, però hem de tenir un oci nocturn regulat", ha dit en una atenció als mitjans de comunicació.

 

Ha reconegut que l'obertura de discoteques no evitarà que se segueixin organitzant botellons, però ha dit que "ajudarà" a reduir-ne el nombre. "El jovent necessita també esbarjo", a afegit.

Vacunació al grup d'entre 40 i 49 anys

Argimon no ha volgut avançar la data en què la població de 40 a 49 anys podrà començar a rebre la vacuna, si bé ha puntualitzat que això passarà "com més aviat millor". Salut va confirmar aquest dimarts a ElNacional.cat que es podria començar a vacunar aquest grup en quinze dies "si el ritme de vacunació és el d'ara". Malgrat tot, el conseller ha considerat especulatiu i temptatiu donar una data, i ha assegurat que en algunes ocasions en què s'ha apuntat un canvi de franja els centres d'atenció primària s'han col·lapsat de trucades. 

Pel que fa al model de vacuna, ha recordat que la de Janssen està aprovada per a ser utilitzada en població major de 18 anys, de fet, Sanitat la va aprovar aquest dimarts per a aquesta franja d'edat.

Sense concreció sobre la mascareta

Segons recull l'ACN, Argimon ha mostrat prudència sobre el fi de l'obligatorietat d'utilitzar la mascareta. "Tots busquem que sigui com més aviat millor, però això també vol dir que la infecció i les dades han d'anar controlant-se més i més, i això s'aconseguirà amb vacunació", ha apuntat Argimon.

Algunes comunitats autònomes ja han plantejat que de cara al juliol es pugui deixar de fer servir en entorns concrets, com ara espais a l'aire lliure. El conseller deixa la decisió en mans dels experts, si bé ha apuntat que es restringiria l'ús de la mascareta en algunes activitats o situacions, sense donar-ne més detalls.

Sabadell i Granollers: dos nous centres de vacunació massiva

Aquest mateix dimarts han entrat en funcionament els dos grans centres de vacunació massiva que donaran cobertura a la regió sanitària metropolitana nord, i més concretament a les poblacions del Vallès Occidental i l'Oriental. Amb aquests objectius, han obert portes els centres de vacunació de la Pista Coberta d'Atletisme de Sabadell i del Palau d'Esports de Granollers.

El de Sabadell ha arrencat amb la previsió de començar a vacunar aquesta setmana unes 15.000 persones, si bé s'espera adquirir un ritme de vacunació de 6.000 ciutadans diaris. El punt de vacunació de Granollers ha rebut la visita del conseller aquest dimarts a la tarda, on ha comprovat amb els sanitaris el funcionament en el seu primer dia d'activitat. Aquí es preveu administrar unes 4.000 dosis diàries, arribant a les 28.000 setmanals.

 

Imatge principal: el conseller de Salut, Josep Maria Argimon / ACN