La consellera de Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, ha destacat aquest dilluns que l'informe de l'Advocacia de l'Estat no és "cap gest", sinó el que "toca fer", i ha demanat la posada en llibertat "immediatament" del líder d'ERC, Oriol Junqueras.

A Twitter, Budó ha valorat així l'informe de l'Advocacia de l'Estat que sol·licita al Suprem que permeti el líder d'ERC prendre possessió com a eurodiputat i exercir les seves funcions mentre mantingui aquest estatus, a la vegada que urgeix el tribunal a tramitar "al més aviat possible" davant del Parlament Europeu la suspensió de la seva immunitat.

Per a la consellera, l'informe de l'Advocacia de l'Estat, que analitzarà aquesta tarda la direcció d'ERC per confirmar si s'absté en la investidura del socialista Pedro Sánchez, "no és cap gest, és el que toca fer".

Així, Budó ha reclamat la posada en llibertat "immediatament" de Junqueras i que "es declari nul·la la sentència del Tribunal Suprem" que el va condemnar a 13 anys de presó