El president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, ha assegurat aquest dimarts que no té cap dubte que els diputats del Parlament que donen suport al Govern votaran la independència en el ple d'aquest dijous.

Després d'inaugurar-se a Lleida les fires Municipalia i Innocamping, i en preguntar-se-li què espera que faci la cambra, ha afirmat que no dubta que "tots els diputats i les diputades que van ser elegits per a això aquesta setmana votaran a favor de la independència amb absoluta normalitat".

"Jo entenc que poques sortides queden, i una única sortida que ens queda és declarar la independència segons el mandat popular del 27 de setembre i de l'1 d'octubre de la ciutadania", ha agregat.

Ha afegit que el Govern ha ofert mostres de diàleg i que la resposta ha estat "l'article 155, la repressió política, hem patit la repressió política i judicial, tenim els dos Jordis (Jordi Sánchez i Jordi Cuixart) a la presó i ara patim la repressió política".

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s'ha mostrat convençut que el Parlament i JxSí i la CUP, quan creguin que és convenient en el marc de la discussió parlamentària, "acabaran aixecant aquesta suspensió de la declaració d'independència".

Joan Reñé ha agregat que és necessari insistir que aquest conflicte acabi resolent-se amb diàleg, mediació i la negociació.