El conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, ha destacat que el seu objectiu és "anar dues passes al davant en matèria de protecció i seguretat". Buch s'ha mostrat, una vegada més, molt conscienciat del problema d'inseguretat que viu Barcelona, tot i que ha assegurat que el creixement de la delinqüència és menor que Madrid o Saragossa. No obstant això, el conseller ha remarcat que "la percepció de la seguretat de vegades no va adjunt amb les dades delinqüencials".

Buch, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha celebrat que a partir d'ara l'Ajuntament de Barcelona "tingui l'actitud de voler posar remei a la inseguretat", arran de l'operatiu policial que es va produir ahir contra el 'top manta'. El conseller ha emfatitzat que la qüestió dels manters s'ha de tractar amb "polítiques socials per tal de formar-los" i que es puguin integrar en la societat.

Pel que fa als menors estrangers no acompanyats (MENA), Buch ha recordat el Pla d'Acció Polièdric posat en marxa a Barcelona, perquè aquests joves no entrin en "cercles de delinqüència". En aquest sentit, ha subratllat que "amb tasques només policials no se solucionen tots els problemes", i ha afegit que "s'ha de treballar a nivell legislatiu".

D'altra banda, el conseller d'Interior no ha volgut pronunciar-se sobre l'espionatge de l'Estat i les relacions entre el CNI i l'imam de Ripoll en els atemptats del 17-A, mentre hi hagi investigacions i processos judicials oberts. Només ha demanat que "s'aclareixi el més aviat possible. Més que res perquè hi ha persones mortes". Tanmateix, Buch també ha evitat parlar del cas Villajero.

Finalment, Buch ha reflexionat sobre l'estat actual del procés per a la República catalana confirmant que "els partits són instruments i la independència és una eina, no la solució. El projecte que tenim és Catalunya i la seva gent".