"Com sempre, com sempre". Així es depuraran responsabilitats amb els Mossos d'Esquadra que hagin pogut tenir mala praxi aquests dies de càrregues en els incidents posteriors a la sentència.

Per tant, com sempre, s'estan recollint imatges i informació per obrir, si s'escau, el pertinent informe reservat de la Divisió d'Afers Interns.

Les explicacions del conseller d'Interior, Miquel Buch, que admet ―amb la boca petita― que cal revisar les actuacions dels Mossos per si hi ha hagut excessos, contrasten amb el to dràstic del president de la Generalitat, Quim Torra, que ha admès que hi ha hagut irregularitats i ha anunciat ja una comissió d'investigació al Parlament per depurar responsabilitats. Dos tons diferents, per a dos dirigents diferents. Un té la pressió del govern espanyol a sobre i la pressió de la ciutadania. I l'altre, la pressió dels Mossos d'Esquadra i els sindicats.

"Els demano confiança en els Mossos, i en cas que algunes actuacions no s'ajustin als protocols, serà el mateix cos qui ho corregeixi", diu Buch traient ferro a la contundència del president Torra. El conseller d'Interior ha destacat: “Ens trobem davant de la segona nit i el tercer dia sense incidents en què els ciutadans han pogut exercir el dret de protesta i manifestació de manera cívica i pacífica”.

Buch ha reiterat que “la presència policial és per garantir la seguretat de la ciutadania i és quan hi ha aldarulls que els cossos policials actuen per aturar les actituds violentes i detenir les persones que les provoquen”.