L'advocat Gonzalo Boye ha emplaçat el Tribunal de Comptes espanyol a prendre declaració al president Carles Puigdemont a la Casa de la República, a Waterloo, amb l'argument que és allà on resideix.

"Qui està citat personalment és el president Puigdemont, que ha estat citat a la Casa de la República catalana a Waterloo. Per tant, nosaltres sol·licitarem que li prenguin declaració allà on ell resideix, que és la Casa de la República catalana", ha indicat en declaracions a Catalunya Ràdio.

El Tribunal de Comptes ha citat a declarar el 28 de gener Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras i diversos càrrecs i excàrrecs del govern per les despeses de l'1-O.

Entre els citats hi ha els consellers del govern de Puigdemont empresonats i a l'exili, com Toni Comín, Clara Ponsatí, Meritxell Serret, Lluís Puig, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Dolors Bassa i Joaquim Forn, així com Carles Mundó, Meritxell Borràs, Santi Vila, i també Neus Munté, que va deixar el càrrec abans del referèndum.

El tribunal també reclama la compareixença aquell dia d'Amadeu Altafaj, Natàlia Garriga, Ignasi Genovès, Jaume Mestre, Antoni Molons, Joaquim Nin, Eva Maria Pardo, Teresa Prohias, Albert Royo, Jordi Serra, Francesc Sutrías, Josep Vidal, Rosa Vidal i Aleix Villatoro.

El president a l'exili s'ha pres amb ironia la citació judicial.