L'advocat dels exiliats, Gonzalo Boye, ha destacat en un perfil de Twitter l'obsessió del Tribunal Suprem amb la sentència del Tribunal d'Schleswig-Holstein, que va exculpar el president Carles Puigdemont de les acusacions de rebel·lió i va deixar-lo en llibertat. Boye ho ha dit amb referència a la decisió de la sala penal del Tribunal Suprem de desestimar els recursos d'apel·lació i de confirmar la interlocutòria de processament que va dictar el magistrat Pablo Llarena el maig del 2018 contra els consellers a l'exili Toni Comín i Meritxell Serret, que estan a Bèlgica.

"No deixa de sorprendre'm el molt que molesta al Suprem la sentència d'Schleswig-Holstein... i segueixen sense entendre com es comprova la doble incriminació", ha indicat recollint l'argumentació del Suprem.

Segons Boye, amb l'argumentació que ha utilitzat avui, el Suprem està marcant també el camí a la sala que jutja el procés sobiranista, amb la suposada existència d'una "altra mena de rebel·lió". L'advocat ha conclòs que a la vista de tot plegat "el camí [a seguir per a la defensa] està clar i es diu Schleswig-Holstein".