L’advocat del president a l’exili Gonzalo Boye ha deixat en evidència aquest dimarts a l’eurodiputada de Ciutadans que va fer bandera de la impugnació de la llista del candidat de Junts al·legant que “ja no és català”. Després que el Tribunal Constitucional (TC) hagi aigualit la festa als taronges validant la candidatura del president a l’exili, no admetent el recurs que havia presentat. El TC ha avalat finalment el criteri de la Junta Electoral, que no ha posat cap impediment a la candidatura de Puigdemont pel 12-M El passat 15 de març, l’eurodiputada de Ciutadans Eva Poptcheva treia pit a X (antic Twitter) de la impugnació de la candidatura, una iniciativa que justificava defensat que “Puigdemont ja no és català”. Segons ella, havia perdut la condició de català per “residir fora d’Espanya des del 2017” de manera que, a parer seu, “el seu registre en el cens és fraudulent i no es pot presentar el 12-M”. La política de Cs adjuntava al seu missatge una notícia del diari El Mundo sobre l’assumpte.

Poc més d’un mes després d’aquella informació, Gonzalo Boye ha aprofitat la decisió del TC per contestar a l’eurodiputada. “Estimada Eva: Si m’haguessis demanat consell, t’hauria explicat que impugnar la candidatura era una mala idea... carpetada”.

Més missatges

Aquest no és l’únic missatge que Boye li ha dedicat aquest dimarts a la formació taronja, en procés de liquidació pràcticament arreu. En un altre comentari, l’advocat de Carles Puigdemont rescata una informació on s’explica que l’exeurodiputat de Cs Adrián Vázquez, qui recentment ha deixat la formació, va apujar un 45% la despesa en sous de la cúpula del partit. A aquesta informació, el lletrat de Puigdemont reacciona: “És clar que de dret no en sap però d’arrodonir a l’alça els sous dels seus grups sí...”

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!