L'advocat Gonzalo Boye, personat en la causa de Luis Bárcenas com a acusació particular, ha demanat que l'extresorer parli clar d'una vegada: "Ha de deixar de jugar i entendre que això és un jutjat i no un casino. Estem desitjant veure tota la taula d'acusacions que dona". Per això, fa una advertència: "Hem d'aplicar el Codi Penal si col·labora realment amb la justícia, diu la veritat i aporta proves, però ha de ser coherent i si vol col·laborar no pot anar contra aquest i no contra l'altre". Per això, demana que no segmenti la seva declaració.

En declaracions a Els matins de TV3 i, davant les portes de l'Audiència Nacional, Boye reitera que aquest judici està "estretament lligat amb l'operació Kitchen". La corrupció directa costa a les arques públiques més de 10.000 milions d'euros anuals, una xifra que l'advocat ha recordat per posar l'accent en la necessitat de clarificar tot l'entramat corrupte. Aquest dilluns s'ha donat el tret de sortida al judici de la caixa B del Partit Popular i els famosos papers de Bárcenas.

Demana la compareixença d'Aznar i Rajoy

Ara, caldrà saber quin recorregut tenen els delictes i si estan prescrits. Aquesta qüestió també la té en compte Boye: "Malgrat tot, tenen rellevància penal i sembla que saben alguna cosa que els altres no sabem". Tot dependrà de quan situï els fets Bárcenas, dels anys que han passat des d'aleshores i de la declaració "honesta i coherent" que en faci l'extresorer. L'advocat també demana que els dos expresidents populars, José María Aznar i Mariano Rajoy, "haurien d'aclarir" els seus papers perquè tothom "és igual davant la llei, ja ho va dir el Rei".

De moment, el que ha sol·licitat Bárcenas és un cara a cara amb Rajoy en un jutjat. Per a això, la defensa de l'extresorer del PP ha demanat a l'Audiència Nacional un acarament amb l'expresident de Govern si aquest presentés alguna "contradicció" durant la seva declaració com a testimoni amb el que hagi manifestat Bárcenas sobre l'existència d'una comptabilitat paral·lela al partit, la coneguda com a caixa B del PP. Gustavo Galán, advocat de l'extresorer, s'ha sumat durant l'exposició de qüestions prèvies a la petició que Rajoy declari com a testimoni en el judici pel presumpte pagament de la reforma de la seu nacional al carrer Génova amb diners procedents del finançament irregular del partit.