La popular banda sud-coreana BTS va donar aquest dilluns la seva veu en suport dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU, defensant que els joves de tot el món estan llestos per impulsar els canvis necessaris per protegir el planeta i combatre la pobresa.

El grup de k-pop, que arrasa amb la seva música a tot el món, va ser l'estrella d'un acte organitzat per Nacions Unides per promocionar aquestes metes en la vigília de l'inici de les reunions anuals de l'Assemblea General.

Amb sobris vestits a joc, el septet va prendre el podi des del qual a partir d'aquest dimarts parlen els líders internacionals per donar un missatge de suport als Objectius de Desenvolupament i defensar el paper que la joventut pot tenir per aconseguir-los.

la banda sud-coreana bts a les nacions unides efe

Els integrants de BTS / EFE

"En lloc de tenir por del canvi, aquesta generació li dona la benvinguda i continua empenyent", ha assenyalat Suga, un dels membres de BTS davant d'un hemicicle gairebé buit per les restriccions per combatre la covid-19.

El grup, que va ser presentat pel president de Corea del Sud, Moon Jae-in, va mostrar al món un vídeo gravat poc abans en el qual se'ls podia veure interpretant a la seu de Nacions Unides el seu tema "Permission to Dance".

Amb l'acte, l'ONU busca donar un nou impuls als seus Objectius de Desenvolupament Sostenible, pactats el 2015 pels països de tot el món, però el compliment dels quals s'ha complicat molt amb la pandèmia de la covid-19, que entre altres coses ha fet ressorgir la pobresa a escala mundial.

El secretari general de Nacions Unides, António Guterres, va reconèixer que en aquest context "seria fàcil perdre l'esperança", però va insistir que és encara possible complir aquests ambiciosos objectius si es prenen les decisions adequades.

5 àrees d'actuació

Guterres defensa accions urgents en cinc àrees: acabar amb la pandèmia, impulsar una recuperació sostenible per a tothom, garantir la igualtat de gènere, posar fi a la "guerra contra el planeta" i situar les persones al centre de totes les decisions dels Governs.

A l'acte hi van participar també per vídeo nombrosos líders internacionals, directius d'empreses i representants de la societat civil.

Segons l'ONU, el que es faci en els propers 18 mesos serà clau per poder redreçar la trajectòria i assolir aquestes metes per a l'any 2030, centrades en combatre la pobresa i protegir el medi ambient i que substitueixen als Objectius del Mil·lenni.

 

Foto principal: La banda sud-coreana BTS a les Nacions Unides / EFE