Les rimes de Pablo Hasel han arribat al Congrés dels Diputats el dia del seu empresonament. El diputat de la CUP, Albert Botran, ha fet sonar des de la tribuna del Congrés la cançó Juan Carlos el Borbón, una de les lletres per les quals el raper ha estat condemnat per un delicte d'injúries a la Corona. 

Botran ha reproduït un fragment de la cançó des del seu telèfon mòbil a l'inici de la seva intervenció en el debat sobre la llei Zerolo d'igualtat de tracte i no discriminació, impulsada pel PSOE. "Avui que es parla d'una llei sobre drets fonamentals, també és important que es parli que a l'estat espanyol avui entra a la presó un cantant com en la més trista de les dictadures", ha denunciat aquest dimarts el cupaire.

 

La cançó de Hasel ha aixecat aplaudiments al Congrés

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha demanat al diputat de la CUP que deixés de reproduir la cançó del raper empresonat i continués amb la seva intervenció, però Botran ha seguit uns segons més. El cupaire ha considerat una "vergonya" i "discriminació ideològica" l'empresonament de Hasél. "No s'escudin darrere dels jutges", ha dit Botran, que ha afirmat que el Congrés també té "responsabilitat" pel fet que encara existeixi el delicte d'injúries a la corona o enaltiment del terrorisme.

L'inici de la intervenció de Botran ha despertat algunes mostres de rebuig entre els diputats, tot i que també ha aixecat l'aplaudiment d'alguns membres del Congrés que han denunciat així l'empresonament d'aquest dimarts al matí. 

En la resta del seu discurs, el representant de la CUP ha denunciat els discursos d'odi i la violència que generen contra col·lectius vulnerables. "Els discursos d'odi generen violència. Cal que hi plantem cara. L'aporofòbia és també un greu delicte d'odi que té conseqüències físiques", ha reivindicat.

L'empresonament de Pablo Hasel

Els antiavalots dels Mossos d'Esquadra han entrat als volts de dos quarts de set d'aquest dimarts al matí a la Universitat de Lleida per detenir el raper Pablo Hasel que des d'ahir es trobava tancat per evitar la seva detenció. "Mort a l'estat feixista", ha cridat Hasel quan ha entrat al furgó policial per entrar a la presó condemnat per un delicte d'enaltiment del terrorisme i per injúries a la monarquia.

 

El raper s'havia tancat ahir al rectorat de la universitat de Lleida després de negar-se a entrar voluntàriament a la presó i mentre esperava que l'Audiència Nacional resolgués el seu recurs. Tot i això, el tribunal va desestimar dilluns el recurs de súplica de Hasél per suspendre la seva entrada a la presó i va ordenar la seva detenció.