The Boston Globe, el gran diari de Massachusetts, ha publicat avui un editorial, on demana a la UE que intervingui en el contenciós entre Catalunya i l'Estat espanyol. "La Unió Europea ha estat massa reticent a intervenir, amb l'argument que la crisi és una qüestió interna. Però la UE hi té molt a perdre si el conflicte continua creixent. Una Catalunya independent només serviria per debilitar la regió i la resta d'Espanya, la quarta economia més gran de la zona euro", afirma el rotatiu.

El diari americà considera que la UE és l'única que pot fer de mediadora, després que al seu entendre s'ha demostrat que catalans i espanyols no negocien "de bona fe". En canvi creu que Europa podria fer una mediació "neutral i efectiva".

The Boston Globe es mostra contrari a la independència de Catalunya, però critica la gestió que n'esta fent el president espanyol, Mariano Rajoy, i l'actitud passiva de la UE. "Espanya ha tingut en ella mateixa el pitjor enemic quan el conflicte del Catalèxit s'ha intensificat", afirma. I posa com a exemple les imatges sagnants que es van veure l'endemà del referèndum de l'1 d'Octubre, a causa de la repressió policial.

Al costat de l'operació policial, The Boston Globe considera també un "greu error" l'empresonament dels presidents de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, perquè ha fet que la comunitat internacional simpatitzés amb el sobiranisme català, i els ha donat una "victòria política", si bé creu que és "il·lusòria".

Finalment, el diari pronostica que si dissabte el govern espanyol activa l'article 155 de la Constitució per intervenir Catalunya, hi haurà "més violència i pànic empresarial". Creu que llavors es farà evident la necessitat que la UE hi aparegui.

Massachusetts és un Estat clau de l'economia nord-americana, amb gran presència de la biotecnologia i la salut. La Universitat Harvard, la més prestigiosa dels EUA, també és a Massachusetts, concretament a la localitat de Cambridge.