El conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, continua amb l'agenda internacional i, a les portes de la sentència, aquesta setmana es desplaçarà fins a l’Uruguai. Allà, està previst que el conseller inauguri la XV Trobada de Comunitats Catalanes del Con Sud que es farà el proper cap de setmana a Montevideo i que dugui a terme diverses trobades polítiques. A més, durant el viatge, té previst fer una conferència a la seu de Crysol, l’associació d’ex-presos polítics de l’Uruguai.

Ja al mes de juny, Bosch va viatjar a Amèrica Llatina, concretament a Mèxic, on està previst que el Govern obri properament una nova delegació. En aquell desplaçament, el conseller va aprofitar per demanar perdó als indígenes de Mèxic per la conquesta espanyola i va mantenir algunes reunions amb representants polítics d'aquell país. 

El Govern té previst obrir en els proper mesos dues delegacions més, a part de la Mèxic, una de les quals també serà a Amèrica Llatina, concretament a Buenos Aires, així com també una altra a Tunis.