El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha apel·lat aquest matí a la comunitat internacional des de Reykjavík. Ho fa fet en la seva conferència Catalonia. What is happening? a la Culture House de la capital islandesa. El conseller ha demanat davant el president del Parlament d'Islàndia, Steingrímur J. Sigfússon, fer prevaldre la defensa de la democràcia. 

En l'acte, també hi han participat l’exministre islandès, Ögmundur Jonasso, i la professora de dret públic i drets humans de la Universitat d’Edimburg, Elisenda Casañas. A més, hi han assistit diversos polítics islandesos com els diputats del Parlament Rósa Björk i Þórhildur Sunna Ævarsdóttir.

Alfred Bosch Islàndia - Conselleria d'Exteriors

El conseller ha afirmat: “La república catalana l’hem d’assolir de forma democràtica, pacífica i civilitzada”. I ha afegit: "Tenim molts elements fonamentals en comú amb Islàndia i hem d’aprendre molt del procés que ells han seguit”. 

Bosch també ha exposat l’evolució dels fets a Catalunya i a Espanya des de l’octubre de 2017 fins a l’actualitat. “Estem preocupats pels nostres companys a la presó i a l’exili, però també per Espanya perquè creiem que està cometent un error històric”, ha explicat. El conseller ha dit que el judici “només posa més pressió al sistema judicial d’Espanya, a banda de la tensió que genera al sistema polític”.

Alfred Bosch també ha tingut trobades amb diversos actors polítics i de la societat civil islandesa.