En mig del debat sobre si els presos es tornaran a presentar o no a les eleccions del 10-N, i si podran fer-ho en cas que surti la sentència i siguin inhabilitats, el conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, hi ha dit la seva. En declaracions a l'ACN des d'Uruguai, on està de viatge oficial, Bosch ha afirmat que són els presos els que han de decidir si volen encapçalar les llistes d'ERC. "Tenen el dret a presentar-se i a decidir no fer-ho", ha dit.

En aquest sentit, el conseller també ha remarcat que el "primer" que cal fer és "atendre les raons" que tinguin els presos, ja sigui per decidir presentar-se o no fer-ho. Per Bosch, els presos tenen "tot el dret a presentar-se", així com els votants també tenen "tot el dret a escollir qui es presenta". "No he parlat amb ells i no sé quina és la seva posició", ha remarcat el conseller, que ha afegit que no té constància que ningú d'ERC hagi tractat aquesta qüestió ni amb Oriol Junqueras ni amb Raül Romeva.

Sobre la repetició electoral, el conseller d'Acció Exterior ha acusat el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, "d'irresponsable" per "posar per davant" els "interessos personals i electorals" i no "el diàleg amb altres forces".