El conseller d'Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch, ha assegurat aquest dilluns que en les negociacions entre ERC i PSOE no renunciaran demanar la llibertat dels presos: "No tenim la responsabilitat històrica de fer president a Pedro Sánchez, però sí acabar amb la repressió".

Així s'ha expressat el conseller en una entrevista a Ràdio 4 en la qual també ha asseverat que el referèndum "és l'única sortida possible", i ha defensat que a la taula de diàleg s'ha de parlar de tot.

"La dura realitat és que hi ha presos polítics i persones exiliades a ple segle XXI. L'única via que es pot utilitzar és l'europea: pau, democràcia, drets humans i diàleg," ha apuntat.

"Que no es deixi arrossegar per la caverna"

A més, Bosch ha demanat a Sánchez que no tingui pressa, que pensi en el futur i faci història en positiu i que no es deixi arrossegar per la caverna i l'extrema dreta."

"Al món s'és dient que Espanya s'ha equivocat evitant i impedint el diàleg" ha dit Bosch, i ha assegurat que els tribunals europeus han dit clarament que s'han d'alliberar els presos del procés.

"Que es mogui i proposi i que no diguin que no tenen res a veure amb el judici" ha retret Bosch a Sánchez, i li ha retret a ell i a l'Estat ser impulsors i part activa de la condemna dels presos, en les seves paraules.