El conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, ha demanat disculpes pel "dolor" causat pel cas de presumpte assetjament sexual que esquitxen el seu excap de gabinet Carles Garcias Hernández, cessat el gener passat. Ho ha fet a través de dos comunicats, un enviat aquest dilluns a la matinada quan es va donar a conèixer la notícia i en un altre aquest dilluns al migdia. En aquesta segona comunicació també ha confirmat l'obertura d'un procés conjunt amb la Direcció General de Funció Pública per "esclarir els fets" i "les conseqüències que se'n puguin derivar". 

A més, també ha informat que farà actuacions de tipus psicosocial per analitzar el "clima" a la conselleria i que iniciarà una ronda de trobades amb les unitats del departament per "escoltar les opinions" dels treballadors i "posar en comú la situació". "Des del Departament i el Govern es treballa constantment per evitar qualsevol mena d'actitud masclista o sexista en el lloc de treball, i des que van arribar les primeres informacions s’ha gestionat el cas amb el principal objectiu de no revictimitzar cap persona que pogués estar-hi afectada", afegeix el comunicat.

El Departament ja va reconèixer aquesta matinada "haver rebut informacions sobre actituds masclistes i sexistes" relatives a Garcias i va condemnar i rebutjar aquest tipus d'actituds masclistes. El comunicat assegura que va ser el mateix Bosch qui va cessar el treballador perquè el seu comportament era "contrari als valors republicans" i que el trencament es va fer efectiu "al cap de poques setmanes i després de gestionar un correcte traspàs de funcions".

La reacció de Bosch arriba després que aquesta matinada el diari Ara publiqués que Exteriors va cessar al gener Garcias per un presumpte cas d'assetjament sexual. El citat diari denuncia que des de la conselleria no es va activar el protocol de la Generalitat per casos d'assetjament sexual i s'afirma que el conseller Bosch va intentar reubicar-lo dins del departament, però que hauria estat la direcció del partit republicà qui va pressionar per exigir-ne el cessament immediat. 

Bosch, fins al moment, no ha convocat cap roda de premsa per aclarir els fets.