El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència considera que el govern espanyol ha difós la campanya España Global perquè "no ho tenen clar i s'ho creuen poc".

El fet que s'hagi difós un vídeo per explicar que Espanya és "un estat democràtic i de dret", explica Bosch, evidencia al món la "inseguretat de l'Estat" i que aquest "dubta que hi hagi independència judicial". 

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el conseller ha valorat que una campanya que ha costat 1 milió d'euros als contribuents i 190 mil euros per llançar un vídeo només evidencia la necessitat del govern espanyol de convèncer la resta del món. "Imagineu-vos que estats com Alemanya, Noruega, Holanda o Dinamarca difonen campanyes així", ha exposat Bosch. I es pregunta: "El primer que pensaríem és 'perquè ho diuen'? Quina necessitat tenen d'explicar això? Que no s'ho creuen?"

El Govern, en canvi, té més facilitat en fer campanya exterior, segons Bosch. "L'únic que hem de fer és explicar la veritat". El conseller ha assegurat que "no necessiten cap campanya de màrqeting" i que "només ens hem de basar en els fets i relatar-los". En aquest sentit, ha destacat que les imatges corroboren que l'única violència ha existit des de l'1-O és "la repressió policial dels cosos de seguretat de l'Estat".

"Espanya no ho té clar"

El conseller ha qualificat d'incomprensible la visita del president de l'Estat Pedro Sánchez al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg. Per a Bosch és un contrasentit que el cap de l'executiu fes un discurs sobre independència judicial. "Si Espanya ha d'explicar al món que són una democràcia és que no ho té clar" ha dit. 

Bosch, que ha considerat que el tribunal va rebre Pedro Sánchez "per cortesia", ha puntualitzat que, amb aquest discurs, "el món no el pot prendre seriosament".

També li ha demanat que no es deixi vèncer per les pressions i per la manifestació que ha convocat l'unionisme diumenge al matí contra el diàleg entre el govern espanyol i català. "Un pas enrere en el diàleg seria un error greu històric", ha considerat Bosch. Per altra banda també espera que "Sánchez no es deixi arrossegar per l'ultradreta". 

Internacionalització del judici

Bosch ha donat més detalls del desplegament que farà el Govern per la cobertura internacional del judici del procés. Habilitaran el centre Blanquerna, la seu de la Generalitat a Madrid, per rebre mitjans de comunicació estrangers, diputats europeus i observadors internacionals per tal que puguin seguir totes les fases en directe.

"No hi ha millor veritat que aquella que pots veure i experimentar directament, sense filtres, sense campanyes", ha conclòs el conseller.